CILI KASI TARUK! APA SEPCIALNYA KARPAL SAMPAI NAK JADIKAN DIA WIRA NEGARA NI? BODOH KE KORANG NI?

Sekali tengok cari penghormatan diberi kepada Karpal ni seolah-olah dia ni adalah bekas Perdana Menteri la, begitu hebat sekali kan? Aku takleh terima beb, sorry la beb. Aku kenal siapa Karpal dan aku percaya ramai lagi rakyat Malaysia kenal siapa Karpal ni.

Kami tahu dia adalah antara orang pertama yang mengatakan Tmbalan Perdana Menteri ketika itu iaitu Anwar Ibrahim adalah seorang peliwat. Hello, ini bukan main tuduh atau buat fitnah ok, apa yang Karpal the Singh katakan ini adalah dalam Hansard. Tak percaya?

Ini dai Hansard parlimen yang telah disediakan oleh RBF Online:

Segala apa yang berlaku dalam Parlimen dicatatkan dan ianya dinamakan Penyata Rasmi Parlimen (hansard) . Dalam hansard semua benda akan tercatat hatta ketawa atau pun kecoh. Hansard Parlimen tidak menipu dan tidak boleh ditipu. Sekarang jom kita lihat bukti apa yang dibangkitkan oleh Karpal sehingga ianya menjadi penghalang Anwar dipilih sebagai PM oleh Tun Dr M. Dan juga ianya menjadi punca Anwar dipecat daripada kabinet dan Umno, ditangkap , didakwa dan dipenjara. 
Kalau ada sesiapa kata saya tipu, anda boleh cari sendiri di laman web Parlimen Malaysia, atau pergi sendiri ke Arkib Parlimen di Bangunan Parlimen Malaysia. Manalah tahu ada yang kata ini superimpose atau kertas tak boleh jadi bukti. 
Kali pertama Karpal membangkitkan perkara ini adalah pada 22 Oktober 1997. Teliti, baca dan fahami betul-betul. Kemudian fikir-fikirkan. Klik pada imej untuk membaca dengan jelas. 
Penyata Rasmi Parlimen (Hansard) untuk Sidang Dewan Rakyat bertarikh 22 Oktober 1997
Lihat dalam kotak merah, siapakah TPM ketika itu ?
Ini detik-detik permulaan Karpal mengasak Permatang Pauh
Karpal masih berlemput atau berlapik dan dia berkata 'kewajipan' beliau mempertahankan orang Pulau Pinang kerana dia pun orang Pulau Pinang. Cekappppp

Aik ! Ketika itu Anwar percaya pula sumpah dengan nama Allah. Lihat perenggan ketiga. Kenapa pula sekarang tak percaya sumpah dengan nama Allah dan takut nak bersumpah dengan nama Allah ?
Kuat Kadir Sheikh Fadzir pertahan bos dia


Sekarang kita lihat pula asakan Karpal yang lebih keras dua bulan selepas itu, iaitu pada 18 Disember 1997. 

Penyata Rasmi Parlimen (Hansard) untuk Sidang Dewan Rakyat bertarikh 18 Disember 1997
Sekali lagi, lihat dalam kotak merah, siapakah TPM ketika itu ? 
Jeng…jeng…jeng…lihat anak panah merah. Asakan Karpal yang lebih keras terhadap Permatang Pauh mula mengambil tempat
Anak panah merah: Itulah ayat 'pembunuh' yang menjadi penghalang cita-cita Anwar untuk menjadi PM. Dalam Parlimen beb. Akuan bersumpah pula tu.  Bukannya surat layang yang kita terima kemudian diminta fotokopi 10 keping dan edar. Siapa yang dapat  lagi , fotokopi pula 10 keping dan edar. Karpal siap nak panggil Azizan (mangsa liwat) ke Dewan Rakyat lagi.
Hebat orang-orang Anwar ganggu Karpal dan panggil Karpal benggali lagi dalam Parlimen. Hari ini Anwar kata anak cina anak dia, anak india anak dia, anak iban pun anak dia. Mana suara dia waktu Karpal dipanggil benggali oleh orang-orang dia?
Memang layaklah Karpal digelar Harimau Jelutong. Dia memang berani. Dia gasak TPM pasal salah laku moral rapat ke dinding walaupun diganggu dengan hebat oleh penyokong-penyokong Anwar yang cuba menghalang Karpal terus mengasak.
Ini adalah Hansard parlimen dan bukan kenyataan kosong yangs elalu rafizi suka buat tu, no sir, it is not. bayangkan seperti yang telah aku siarkan sebelum ini, manusia yang tahu Anwar adalahs eorang peliwat kemudiannya pernah marah pada Anwar kerana kisha dongeng Anwar 16 Sept yang tak menjadi yang akhirnya membuatkan kerajaan DAP Perak jatuh, boleh siap marah Anwar dengan mengatakan "Anwar has created enough trouble! Anwar Ibrahim harus bertaubat!
 
Tapi lepas tu The Singh from Jelutong ni menjadi lawyer Anwar. Aku percaya cerita ni semua dah tau tapi masalahnya anak-anak muda yang baru belajar nak melancap dan baru berjinak-jinak dunia politik ni tak tau kisah sebenar. maka mereka mudah ditipu dan cara sambutan semalam seolah-olah Wira Negara yang mati dan kalau boleh mereka nak tanam dia kat Makam Pahlawan la.

Come on man, manusia takde pendirian macam Karpal ni korang nak jadikan Wira? Muahahahahaha. maaf la aku bukan nak menghina, tapi ini adalah hakikat. Disebabkan Karpal yang beriya-iya suruh Tun M siasat latar belakang Anwar maka berlakulah siasatan hingga menyebabkan Anwar kantoi!

Kalau la Karpal tidak menjadi Lawyer Anwar maka aku sendiri akan katakan dia manusia yang ada pendirian. Tapi tidak beb, dia sendiri bongkarkan pasal Anwar pastu demi wang dan kuasa politik dia membela Anwar. Ini hero apa? Manusia kena ada pendirian, baru hero, kalau flip flop macam ni, baik tak payah.

Anak-anak muda yang Anwar sangat gemarkan belakang mereka, seharusnya kamu menjadi lebih peka dan ketahui cerita sebenar sebelum nak melocok melancap ok? Jangan jadi BABI tau!

33 Responses to "CILI KASI TARUK! APA SEPCIALNYA KARPAL SAMPAI NAK JADIKAN DIA WIRA NEGARA NI? BODOH KE KORANG NI?"

  1. ISWARA...OK..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butoh hang House PK, Anwar seduit pun tak bayaq Karpal Singh...

      Delete
  2. Setuju 100 peratus.....Die ni anti-Melayu, anti-Islam.....danbermulut celupar.... tanpa mengira budaya dan adat istiadat orang tempatan..... Mungkin itu cara dia dididik....agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karpàl cuma hero DAP dan Anwar sahaja.

      Delete
    2. Kalau anuar ibrahim mati nanti..macam mana pulak penghormatan nya?....

      Delete
  3. Jangan sesekali kita terlupa....karpal tak demi kepentingan politik dap membenarkan seorang bernama anwar bermaharalela memecah belahkan rakyat malaysia umat islam dan melayu khususnya. Anwar dijadikan batu loncatan politik dap. Takkan lupa kesan dan ancaman pada keamanan negara akibat kerakusan anwar.

    ReplyDelete
  4. Dia hero hindustan
    Hehehe.. dush dush.. Anwar jatuh
    Anwar bangun dan terbang di udara
    Dush dush dush Karpal jatuh

    Karpal tunduk dan lari keliling pokou
    Anwar kejar dan bersiul
    "Mere mehboo boo mere sannam"
    Karpal keluar kepala dari celan dan lenggok kepala sikit dan.. "tumpas dah air.. keluar dah air"

    Dan,
    Anwar bersatu dgn Karpal
    Mereka berlari anak beriringan
    Burung2 berkicauan
    Ramai menari tabur debu merah
    "Humko ha mei se cho ral lo"

    Tu dia kisah hero hindustan nak habaq bagi

    ReplyDelete
  5. Agree wth u sir.

    Tok Siron

    ReplyDelete
  6. AKU TAK MINAT BCA KISAH BINATANG KARPOK S NI YG PENTING DAH MAMPOS -
    KAPIG CONFIRMED NERAKA JAHANMAM
    DAP PATIM SETAN JADI SETAN2 MESTI DIA AGUNGKAN
    HRP KIT SIAL , KOK DAN MUSUH2 ISLAM WILL FOLLOW -AMIN

    ReplyDelete
  7. Kapal Singh tak layak langsung jadi wira negara . Hanya satu saja yang layak jadi wira negara ia itu Proton Wira .

    ReplyDelete
  8. nie karpal mati macam anjing lo....hahaha nie kaki pembelit suda mampos wa nak tengok pulak nie anwar nak hidop macam mana lepas nie..si anjing nie dulu hentam anwar dia jugak sekarang jilat bela anwar..nie la padah nya jadi anjing setia anwar..mampus macam anjing kurap...muhahahahahah

    ReplyDelete
  9. nie anjing xlayak dapat pape penghormatan sebab nie anjing ma..anjing mana boleh dapat dia patut dia buang je tepi logi biar mereput macam tu bangkai anjing nie...sial parai nie dulu hentam anwar..bila anwar da bagi kote kat dia terus bela anwar..lepas tu tak hormat pada sultan...patut sial dia mampus macam anjing kurap...hahahahah

    ReplyDelete
  10. sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua.... mcm tue jugaklah apa yg berlaku kat karpal nie.... sehebat mana dia pun tapi bila mati byk kisah2 yg buruk org akan korek sehingga ke lubang cacing.... aq x rasa pelik pun sebab mendiang nie time dia hidup dulu pun banyak yg dia pertikaikan pasal Islam dan sedidkit sebanyak dgn kematian dia ni, makin kuranglah penentang agama Islam di negara kita... jadi org yg terlebih pandai nie kadang2 susah jugak sebab semua benda dia nak pertikai.........

    ReplyDelete
  11. Penghormatan negara boleh beri pada orang lain selain dari orang DAP, PKR dan PAS... Semuanya menyusahkan rakyat... apa jasa dia orang... anggota keselamatan yang masuk hutan keluar hutan.. buru komunis tu patut diberikan penghormatan... ahli2 politik nie tak payah la.... over my dead body nak beri penghormatan pada orang macam Karpal Singh... No offence intended..

    ReplyDelete
  12. Berjuang bukan untuk menegakkan kebenaran d mahkamah. Berjuang untuk kemenangan kes bagi menyelamatkan pesalah yg tidak di hukum d dunia tapi d hukum d akhirat. Namun dia tetap penentang hukum ala pas yg belum tentu memberi keadilan pada pesalah sebab itu dia menentang hudud d laksanakan d malaysia.

    ReplyDelete
  13. anak islam rosak aqidah, siapa yang patut disalah kan, siapa prjuang LBGT, ugama itu sama, liberism,main belakang tak pa,..so jawap bila aqidah anak muda islam dah taraf jamban. mana PAS , kamu berjuang islam, apa kamu buat..mana sabhu,mana fuss, mana pudin,...apa kamu buat...islam di permain bangsa kamu sendiri sebab kamu mengajar mereka, anwar punca semua ini..bukan umno, bukan BN..

    ReplyDelete
  14. apa jenis manusia kalau macam ni...Islam ke tak??? Mohon mengucap wahai orang muslim dan mereka yang mengaku islam. Berpolitik jangan sekali menggadai maruah islam. Kenali siapa pejuang dan kelas mana "pejuang" dalam islam. Bukan main tibai aje bagi persamaan. Mangkok jamban pun lagi suci kalau dengan kepala otak manusia macam ni. Mampus cepat lagi baik,tak payah nak jawap soklan malaikat kubur panjang-panjang

    ReplyDelete
  15. Aku suka kapal ni mampos.. kurang la sekor anjing PR.. bertambah lagi satu kayu pembakar kat neraka...bagus.... tapi kata kata hikmah karpal singh semasa hidup....."Anwar Ibrahim harus bertaubat!" mesti diguna pakai sampai bebila sebab inya ikhlas dari hati sanubari si mampos ni hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree with you sir. Dead man tell no lies. Anwar mesti bertaubat.

      Delete
  16. Karpal berjasa sebagai pejuang anti Islam dan hudud.Itu jasa terbesar pada kafir2 harbi.Sebagaimana chin peng kepala pengganas komunis dianggap sebagai pejuang kemerdekaan oleh para kafir harbi dan pas.

    Kalau ada pun jasa benggali ni pada negara adalah dia salah seorang(selain umi hafilda) yg mendedahkan perlakuan songsang aljubs yg mendorong tun mahathir menyiasat aljubs sehingga dia dilucutkan jawatan tpm dan Malaysia terselamat dari mempunyai seorang pm biseksual.'Jasa' inilah yg sepatutnya ditulis dalam buku2 sejarah sekolah supaya anak2 muda tahu peranan dan 'jasa' karpal dan anuwar ibrahim kepada negara.

    ReplyDelete
  17. Kapal is a hero. Aku cukup setuju berdasarkan apa yg PK tulis. Aku boleh simpulkan bahwa Karpal le punca Anwar tak jadi PM. Bkn senang Karpal dok fight dlm Dewan Rakyat sampai org caci dia, gila la, benggali. la dan YB dari BN tak bagi chance kat dia utk explain. Rasa2nya satu2 nye Benggali dalam politik. Baguslah Kerajaan Negeri PP bagi penghargaan kat dia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karpal balun Anwar sebab Anwar dalam BN masa tu. Jangan la itu pun nak spin.

      Delete
  18. Karpal ni pernah jadi KM PP ke sampai nak bagi penghormatan negara?? Setahu aku, cina aje yg layak mentadbir PP. Karpal ni bak anjing yg dok melalak kat Dewan Negara sambil disokong oleh anjing2 pembangkang yg lain. Dia ni sebenarnya trump Card dlm DAP. Nak tunjuk depa ni multiracial. Ko tgk le lps ni apa jadi kat DAP. DAP is Cina n Cina is DAP

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAP serupa PAP. Kat Singapura mereka lakukan ethnic cleansing secara selindung terhadap bangsa Melayu. Mereka takut dgn bangsa Melayu.

      Itulah akibatnya memberi kepercayaan kepada Cina memerintah negara. Mereka akan menikam Melayu apabila berkuasa.

      Delete
  19. Macam mana mendiang boleh diberi gelaran champion of democracy sedangkan mendiang terlibat dalam perhimpunan untuk jatuhkan kerajaan yang dipilih oleh rakyat dengan cara paksa.. Mendiang adalah orang yang tak ada prinsip dan tak ada integriti kerana terus membela pemimpin yang dia sendiri percaya melakukan perbuatan terkutuk. Dalam Islam adalah HARAM hukumnya membela orang yang kita tahu memang bersalah dan bayaran yang kita terima kerana membelanya pun adalah haram. Mendiang bukan orang Islam kerana itu semuanya halal tapi perbuatan liwat dia tahu adalah kerana itu itu adalah perbuatan terkutuk, perbuatan luar tabii kerana itu di suruh Anwar taubat.

    ReplyDelete
  20. Ini Benggali hanya kerja utk Cina saja. Bkn utk kaum India. Bkn National hero. Itu cina guna sama dia sebab dia lawyer pandai putar alam. Saya harap anak dia tak ikut jejak langkah bapa dia. Fight for other races too

    ReplyDelete
  21. Pas is bodo and bodo is pas...

    ReplyDelete
  22. Karpal mati layak jadi proton wira hahaha....lps ni pemimpin pas lebih tenang jiwa tuk buat hudud dud dud....sbb ulamak pas no1 karpal singh sudah mati.

    ReplyDelete
  23. Dalam gambar tu dia tunjuk kat karpal, nak tanam pokok kelapa kat kubor, agak agak karpal jawab apa ye..
    Nehi nehi nehiiiiiii...

    ReplyDelete
  24. Dalam gambar tu dia tunjuk kat karpal, nak tanam pokok kelapa kat kubor, agak agak karpal jawab apa ye..
    Nehi nehi nehiiiiiii...

    ReplyDelete
  25. Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menyalahguna dan membazirkan wang rakyat mengadakan majlis pengkebumian untuk Karpal Singh sedangkan mendiang bukan pembesar negeri PP.

    Jika mendiang adalah Ketua Menteri PP, sudah tentu penghormatan tertinggi diberikan. Adakah apabila bapa dia mati, dia akan diberikan penghormatan yg sama.

    Kalau begitu jika ketua2 BN negeri yg meninggal, mereka juga patut diberikan penghormatan yg sama.

    Apalah LGE, belum perintah negara sudah buat macam Malaysia ni bapal dia yg punya.

    Rakyat PP patut buat laporan polis salahguna kuasa dan wang rakyat terhadap LGE. Ada yg berani ke?

    ReplyDelete
  26. Mangkok jamban pun lagi bersih dari hati2 majoriti orang2 Islam sekarang termasuk dalam parti yang kononnya perjuangkan Islam...

    ReplyDelete
  27. Orang Pas buta perut... arwah Ustaz Fadzil Noor and Ustaz Azizan meninggal dunia... mana ade anjing kurap dok ziarah tgk sampai nak bagi penghormatan bagai... guna akal la bhai... p/s: jangan jadi keldai dah la

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!