CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Friday, November 21, 2014

TERIMA KASIH KERAJAAN MALAYSIA KERANA MENDENGAR!

Beberapa hari lepas aku ada tulis mintak kerajaan hapuskan subsidi minyak sebab harga minyak mentah dunia sedang merudum dan aku juga kata elok dibayar lebihan subsidi tu pada rakyat Malaysia sebagai one off payment untuk mereka selaraskan hidup mereka hidup tanpa subsidi minyak.

Akhirnya permintaan House PK tertunai sudah MULAI 1 Dis ini subsidi RON95 dan diesel akan dihentikan.Harga akan ditetapkan ikut pengapungan terkawal seperti RON97,DS Hassan Malek umum.

Itu petikan berita Agenda News beb. Thank you kerajaan Malaysia kerana mendengar dan bantulah rakyat yang betul-betul memerlukan. Marilah kita belajar hidup tanpa subsidi minyak.

Aku hanya blogger jalanan....tetapi kan bila minyak dunia mahal nanti. Aku yakin kerajaan akan sediakan pelan bantuan untuk meringankan bebanan rakyat. Walau pakatan selalu kata kerajaan kita zalim tapi hakikatnya kerajaan tak pernah biarkan rakyat menderita kan?

So kita dah boleh baca macai pakatan akan kata kerajaan buat macam ni sebab kerajaan takde duit la, kerajaan nak bangkrap la. Itu biasa macam-macam cerita akan keluar lepas ni.

Tapi aku percaya tanpa subsidi buat masa ini minyak ron 95 akan lebih murah lagi...kan kan kan?

Thursday, November 20, 2014

HEBAT! SUKAN BOLEH MENYATUKAN SEMUA!








Sememangnya SUKAN mampu menyatukan kita semua kan?

Untuk galeri penuh, KLIK SINI

PANAS BERAPI! APA TUN M BUAT DENGAN KJ NI?


MENARIK-kali pertama Khairy 'duduk semeja' dgn Dr Mahathir.Ini di PC pelancaran Le Tour Langkawi 2015 di pejabat bekas PM,Putrajaya sekarang-Agendanews 

Aku tak nak cakap banyak tetapi aku nak tanya penyokong kedua-dua pemimpin ni. Sampai bila korang nak gaduh ni? Mereka dah ok tu...

Steady Tun M dan Khairy. Kalau nak jadi kuat semua mesti bersatu. MESTI ADA YANG TERBAKO TENGOK GAMBO NI KAN? MUAHAHAHAHAHA

KITE BAKO!

Wednesday, November 19, 2014

PENDEDAHAN BERAPI! BERAPA JUTA KHALID BAYAR PAMPASAN PADA STAFF MBI NI? WAJIB BACA DAN SEBARKAN

Ada satu blog rasuah sana sini tinggalkan link kat ruangan komen aku. Maka aku pun pi check dan inilah aku jumpa beb. Gila wei pendedahan ni! Biar betul ni? Apa PKR nak cerita pasal ni? Apakah ini bukan RASUAH tapi hadiah? Kalau UMNO buat dikata rasuah tapi PKR buat dikata pampasan?

Kita rakyat Malaysia mahukan penjelasan terutama sekali penduduk Selangor sebab wang rakyat dibazirkan begitu banyak untuk diberi pampasan. Apa benarkah pendakwaan ini? Azmin jangan asyik korek longkang je, sudah tiba masanya kena korek dan tengok apa yang berlaku sebenarnya ni.

SPRM? Are tou guys interested in ths case? Untuk pendedahan penuh, KLIK SINI

TAHNIAH MB JOHOR KERANA BERANI MEMPERTAHANKAN HAK MELAYU!

Keluasan tanah rezab Melayu di negeri ini telah meningkat daripada hanya seluas 87,563.6 hektar pada 1957 kepada 432,157.64 hektar setakat September tahun ini. Ia sekali gus menunjukkan peningkatan sebanyak 279,744 hektar atau 18.2 peratus sejak negara kita mengecapi kemerdekaan.
 
Jika mengambilkira kawasan Iskandar Malaysia yang merangkumi daerah Johor Bahru dan sebahagian Kulaijaya, keluasan tanah rizab Melayu sebelum merdeka adalah seluas 1,921.44 hektar tetapi selepas tahun 1957 sehingga September 2014, luas tanah rizab Melayu bagi kedua-dua daerah tersebut adalah 23,517.37 hektar. Ini jelas menunjukkan bahawa keluasan tanah rizab Melayu di kawasan Iskandar Malaysia pada hari ini sebenarnya bukan semakin berkurangan tetapi telah meningkat sebanyak 12 kali ganda berbanding sebelum merdeka.

Bagi daerah-daerah lain di negeri Johor juga, ia turut mencatatkan peningkatan sebanyak 2 hingga 21 kali ganda.

Tanah Rizab Melayu adalah tertakluk di bawah Enakmen Rezab Melayu 1936 dan Perlembagaan Persekutuan. Mana-mana tanah yang berstatus demikian apabila hendak dibatalkan atas alasan pembangunan atau permohonan pemiliknya sendiri perlulah mematuhi keperluan sebagaimana yang disyaratkan di dalam Enakmen Rizab Melayu 1936 dan juga Perlembagaan Persekutuan iaitu perlu ada tanah gantian yang berkeluasan sama atau lebih dan nilaian tanah mestilah sama atau lebih

Semoga apa yang kita rancang akan mendapat keredhaan daripada Allah SWT. Insya-Allah.

MB Johor , Mohamed Khaled Nordin

Tuesday, November 18, 2014

GEMPAR BERMINYAK! RON97 TURUN 20 SEN MULAI TENGAH MALAM NI! APAKAH KITA MASIH PERLUKAN SUBSIDI MINYAK?

Semalam Presiden Indon naikkan minyak sebanyak 53 sen seliter. Kecoh jugak la tapi depa takdak orang macam Rafizi pussy gay. Jadi tak jadi isu besar. Negara kita naik 20 se je dah jadi kecoh kan?

Namun hari ini kita dapat berita baik bilamana ron 97 akan diturunkan harga 20 sen seliter mulai tengah malam ini. Sebelum ini harga ron 97 berharga 2.75 di pam. Lepas ini ianya hanya akan berharga 2.55 sahaja.

So aku nak hasut korang ni. Buat apa nak pakai ron 95 lagi. Beza 25 sen je tapi ron 97 punya penjimatan dan kelancaran enjin adalah lebih baik dari ron 95.

Aku tak tipu tau. Korqng cuba isi sendiri dan cuba try test tengok. Memang jimat walau mahal sedikit. Aku sebenarnya lagi suka kalau subsidi ditarik terus dari ron 95 dan biar pasaran yang menentukan harga naik turun.

Cadangan aku sinple je. Ini idea dari kawan baik aku sebenarnya. Macam ni tarik balik subsidi minyak dan beri mereka sekali bayar bantuan untuk mereka adapt pada kenaikan tanpa subsidi ini.

Contohnya beri RM1000 kepada mereka yang berpendapatan 3000 ke bawah one off payment untuk penyesesuaian diri tanpa subsidi. Orang UMNO korang berani tak bawak usul ni ke perhimpunan agung UMNO?

Aku rasa dah tiba masanya kita hidup tanpa subsidi. Banyak lagi benda boleh dibuat dengan duit subsidi tu. BR1M adalah salah satu program yang bagis sebab duit itu disalurkan terus kepada orang miskin.

Banyak lagi boleh dibuat sebenarnya. Tak perlu aku nak explain panjang lebar kat sini kan? Kenapa erlu takut, minyak dunia tengah turun sekarang, aku rasa kalau tanpa subsidi un kita tetap akan dapat harga yang murah, kalau minyak naik nasb la bukan salah kerajaan pun. Ianya ditentukan oleh pasaran yang dikawal oleh Amarika.

Setuju tak dengan cadangan aku ni?

Monday, November 17, 2014

PANAS BERAPI! BETUL KE TPM KELUAR NEGARA SEMASA KONVENSYEN UMNO DI JOHOR?

Pertama sekali aku confuse dan agak keliru sebabnya berita ini disiarkan oleh blogger Pakatan Omakkau. Apa omakkau no dah nak jin UMNO ke? Aku confuse wei. KLIK SINI

Bukan apa tengok daripada keratan yang aku letak kat atas ni, cara dia bercerita tu seolah-olah dia dalam parti UMNO dan bukan PKR. Aku tak suka nak bergaduh sesama bloggers walau dari sebelah sana. I do respect blogger.

Kalau ya pun dia marah TPM tak turun konvensyen tersebut tapi tak perlu la nak kata ada gerakan dari Tun M dan Muhyiddin untuk jatuhkan Najib. Dari dulu lagi aku tak percaya.

Tapi betul ke TPM keluar negara masa konvensyen tu? Aku akan cari jawapan sampai dapat! Ok?

KEPADA OMAK KAU YANG KUKASIHI. Jangan la tuduh sembarangan macam ni ya sayang. Siasat dulu tau. (Love Mode) He he he

Sunday, November 16, 2014

UMNO SELANGOR! APA AZMIN TENGAH BUAT NI?


Ini Dato MB Selangor. Dia tengah buat apa tu? Kita nak tanya UMNO Selangor. Macamana korang nak lawan dia ni!?

Sapa nak jawab ni?

Saturday, November 15, 2014

LAHANAT BETUI! AEDES NI ADA DALAM BAS SEKOLAH KE DALAM TANDAS? AKU CONFUSE

Boleh tak sesiapa jelaskan pada aku. Mana nak cari nyamuk aedes ni? Atau mana selalunya ianya boleh ditemui?

Dalam bas ka? Dalam tandas ka? 

Krikkk....krikkk....krikkkk

Friday, November 14, 2014

APA MASALAH DENGAN AIR MINERAL JENAMA CACTUS NI?

Ini apa cerita ni? Kita bukan berniat nak hina mana-mana agama cuma pihak pengeluar jenama produk Cactus ni kena la prihatin sikit. Apa la Cactus ni. 

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!